Jméno:   Heslo:  
registrace
  
 
home   o fanaticos

EUROFAN 2013 ve Lvově - I. část - Představení turnaje

pátek, 28.06.2013 11:57
images/blog/4113.jpg

Jak jste jistě postřehli, z důvodu přetrvávající ekonomické krize byly zrušeny takové sportovní podniky, jako Mistrovství světa a Evropy ve fotbale, Liga mistrů či Mistrovství světa v hokeji. Jednou z mála ze špičkových sportovních událostí, které přežily rozsáhlé finanční potíže, je závod psích spřežení v Kamerunu, i když sníh není doménou této oblasti, ale podél cesty stojící mrazáky dodávají akci šmrnc skandinávských zemí a konec konců, ani obyvatelstvo při závodech netrpí hlady. Zejména pro vietnamské restaurace je to skvělý byznys.

Podobné články

Došlo tak na slova odborníků, že přemrštěné spirály byznysu, který se do dříve ušlechtilého sportu nekompromisně zavrtaly jak žížala do deštěm smočené země, si žádají očistu. Bylo již neúnosné, kdy hráči jako Cristiano Ronaldo či Messi pobírají stamiliardové platy v eurech, kdežto takový Ruda Otepka sotva polovinu a ještě k tomu na rozdíl od Lea poctivě platí daně a na hřišti seče trávu. Už dávno zanikla ta prvotní a ušlechtilá myšlenka sportu, bojovat, dřít a porazit soupeře, avšak v mezích pravidel, slušnosti a fair-play. Doba, kdy byl sport jen sportem, je nenávratně pryč.

Proto na popud předsedy FAČR Miroslava Pelty, místopředsedy FAČR Romana Berbra a předsedy komise rozhodčích UEFA Ivana Horníka, kteří vyznávají ušlechtilost a čistotu sportu, vznikla idea čistě fanouškovského turnaje, kde se netočí peníze, ale fotbalové umění a radost ze hry.
Myšlenku podpořil i šéf UEFA Michel Platini a předseda Okresního fotbalového svazu Tábor Martin Závoj, řka, že to bude mít náboj.

Zbývalo již jen vybrat místo, kde se Mistrovství odehraje a kdo bude mít právo se jej zúčastnit. Z přihlášených zemí Anglie, Německo, Rakousko, Itálie, Španělsko, Francie, Švýcarsko, Nizozemsko, Belgie, Lichtenštejnsko, Lucembursko, Norsko, Švédsko, Finsko, Dánsko a Tahiti byla poprávu vybrána Ukrajina. Lichtenštejnsko a Lucembursko byly vyškrtnuty ze seznamu, jelikož neleží v Evropě (nebo spíš je zastupitelé UEFA na mapě nenašli), Tahiti bylo ponecháno, protože by mohla být švanda a v jeho zápasech padá hodně branek. „Pro někoho je možná vítěství Ukrajiny v pořadatelství překvapivé, pro mne je to však jediné možné řešení. Když se podíváte na státy, které se o pořadatelství ucházely, zjistíte, že právě naše země je nejvyspělejší, máme nejlepší infrastrukturu (to jsme osobně zažili, avšak o tom až v dalším článku, pozn. autora), máme jazykově skvěle vybavené nejen policejní složky, které vám pomohou tam, kam patříte, tedy, kam potřebujete a na ulici se domluvíte s každým Ukrajincem (pokud umíte ukrajinsky). Je pak již jen zbytečné zmiňovat špičkovou městskou hromadnou dopravu, restaurace, muzea, kina, galerie, galeje, obchodní domy a další vymoženosti, o kterých si  na západě mohou jen zdát a čtou si o nich leda ve vědeckofantastických románech Julea Vernea,“ říká hlavní organizátor turnaje a zároveň ukrajinský prezident Viktor Janukovyč, jemuž dělá tiskovou mluvčí Julia Tymoščenková z ženské věznice v Charkově, což se považuje za veřejné práce. Bývalá ukrajinská prezidentka je jediná žena nejen na Ukrajině, ale i v přilehlých postsovětských zemích, která umí anglicky, nebo se to alespoň tak bere, protože má dobrý přízvuk. Byla dva dny v Londýně na výměnný pobyt za Tony Blaira a Mr. Beana.

I když se jednalo o fanouškovský turnaj, i ten potřebuje patřičné finanční zázemí a ochotné dobrovolníky. Z mnoha nabídek sponzorů, jako Gambrihnus, Gazprom, Česká šiditelna, ČSAD Vsetín – doprava třetího tisíciletí, Berbr, StB a Úplatek s. r. o., MaterCard, Salám Vysočina Opava, či Red Bull, byla vybrána značka Nivea Man, což jistě všichni po zápasech uvítali.

Hlavním security turnaje byl jmenován Viktor Kličko, takže o bezpečnost hráčů bylo postaráno. Davy fanynek si tedy musely počkat na své hvězdy před sedmihvězdičkovými hotely, kde všechny týmy kromě výpravy Slovácka přespávaly – my jsme přespávali v osobních automobilech, či ve vazební věznici, kde si člověk mohl natáhnout nohy, což mělo nesmírné výhody. Na snídani nám postačila nakradená kukuřice, celer, červená řepa, hrášek či další mlaskoviny z okolních polí, což kvitoval hlavně známý vegetarián Greif a tvářil se, že je to záměr, abychom žili zdravě: Pak jsme si udělali rozvičku, zakřičeli „Zdravé tělo, zdravý duch!“, přičemž okolo stojící lidé si na nás ukazovali a říkali si, jak vypadají správní čeští Sokolové a že ta česká mládež ještě není tak zkažená, naházeli nám pár kopějek (kopějka – něco podobného jako u nás desetníky) a šli na snídani do McDonaldu. Přijela si pro nás i sanitka se svěracími kazajkami a odvezla do sanatoria, kde jsme dostali teplou a vyváženou stravu a horký čaj, jen Greif se pořád ládoval celerem. Občas nám donesla kůrku od chleba jistá bábuška. Jak se nám pak vyznala, ona má kůrku na týden, my ji vyžrali na posezení. Ono, to je ta zápaďácká rozežranost!

Zbývalo již jen určit obsazení turnaje. Zájem byl obrovský a tudíž se pořádaly mezinárodní  kvalifikační zápasy. Výsledky kvalifikačních zápasů Slovácka: Slovácko – Trinidad a Tobago 1:0, Šerif  Tiraspol – Slovácko 3:4, Slovácko – Torpédo Usť Kemenogorsk 8:1, FC Barcelona – Slovácko 0:5, Slovácko – Manchester United 9:2, HJK Helsinky – Slovácko 5:3, Slovácko – Ferencvaros Budapešť 2:1, Frederikshab (tým složený z grónských Eskymáků) – Slovácko 1:2 (vzhledem k nepříznivým klimatickým podmínkám v Grónku hráno na neutrální půdě na Antarktidě), Slovácko – Widzev Lodž 4:2, Kmen Ubu v Kongu – Slovácko 5:12 (z tohoto týmu jsme angažovali perspektivního Dredaře, alias Xixao, na nějž ještě jistě přijde řeč v některém z dalších článků).

Na turnaj jsme tedy postoupili z prvního místa.

Naše sestava: Martin Jurča (Šovkovskij), Ondra Jurkovský (Greif), Zdeňka Skupinová (c), Tomáš Pavlík, Mára Surovec, Zdenda Holomčík, Jirka Stuchlík, Dennis Laga, Roman Grebeň (Zobek), Radek Blaha, Adam Slováček, Dredař alias Xixao (narozen v Kongu, kmen Ubu, in Africa, moravské občanství v jednání, vyřizuje pasové oddělení v Uherském Hradišti).

Další účastníci turnaje:

Skupina A: Spartak Myjava, Slovácko, Lokomotiv Moskva,  Chorvatsko
Skupina B: Slovensko, Zimbru Kišiněv, Karpaty Lvov, Dinamo Tbilisi
Skupina C: Zenit Petrohrad, Arménie, Itálie, Hamburg
Skupina D: Dinamo Bukurešť, Irsko, Bělorusko, Švédsko
Skupina E: Ukrajina, Kodaň, Bulharsko, Severní Irsko
Skupina F: Gruzie, Wales, Nizozemsko, Srbsko
Skupina G: Slovinsko, Polsko, Mechelen, Dinamo Minsk

V příštím článku Vás seznámím se zajímavou a dobrodružnou cestou do země zaslíbené, Ukrajiny.

Šovkovskij - zobrazit další články uživatele
Přidejte do blogu fanoušků také svůj článek!


Share |
Jméno Heslo
text
Další články:
28.08.2013, středa, 14:00 - ROZHOVOR S BC. VLADIMÍREM KREJČÍM ANEB ČISTOTA A MARKETING V PRVNÍ ŘADĚ! - autor Šovkovskij
30.05.2013, čtvrtek, 13:07 - Zápas proti Baníku aneb Simír s Gerchánem v akci! - autor Šovkovskij
26.05.2013, neděle, 09:35 - Zopakujeme loňské utkání proti Žižkovu! - autor zary.cz
01.05.2013, středa, 14:13 - Pozvánka na výjezd aneb Prvomájová chvilka poesie - autor Šovkovskij
01.04.2013, pondělí, 11:57 - Vedení klubu 1. FC Slovácko odvolalo trenéra Habance, nahradí jej Bílek - autor Šovkovskij
VIDEA
Další články
FANATICOS CUP: Představení týmů - díl I: Drslavice City Fans 31.01.2013, čtvrtek, 07:28  
  FANATICOS CUP: Představení týmů - díl I: Drslavice City Fans
Mongolsko - Slovácko 04.07.2010, neděle, 11:29  
  Mongolsko - Slovácko
Rozhovor s fanouškem: Zdeno-Senica 02.11.2011, středa, 13:20  
  Rozhovor s fanouškem: Zdeno-Senica
BLOG FANOUŠKŮ
1. FC Slovácko získalo významn... 30.10.2020, pátek, 11:02  
  1. FC Slovácko získalo významn...
Slovácko výrazně posiluje aneb... 01.04.2018, neděle, 13:44  
  Slovácko výrazně posiluje aneb...
přidej vlastní článek
DISKUSE
05.11.2020, čtvrtek, 16:42 - Šovkovskij
Děkuji, za pozitvní (komentáře), jsem velice rád!:-)
02.11.2020, pondělí, 20:29 - Rado
vtipný aprílový článek od bloggera
31.10.2020, sobota, 08:16 - brouček
super
06.08.2020, čtvrtek, 07:01 - riedlss
Kolja: http://www.fcslovacko.cz/clanek/informace-k-prodeji-permanentek/7779.html
06.08.2020, čtvrtek, 05:46 - Kolja
Zdarec chci se optat bude prosím ještě možnost vyměnit permanentku b3 diky za odpoved
všechny komentáře
SUPPORTERS.CZ
http://www.supporters.cz/
FOTOGALERIE
Fanaticos Cup 2016

Invaze do Ševcova!
FCS - Plzeň
Invaze do Brna
kompletní fotogalerie
FCSLOVACKO.CZ
05.08.2021, čtvrtek, 11:21
Petržela: V Plzni musíme být produktivně...
02.08.2021, pondělí, 18:41
VIDEO: Michal Kohút nejen k vítězné tref...
02.08.2021, pondělí, 08:00
VIDEO: Jan Kalabiška po zápase s Dynamem
 
Více na fcslovacko.cz
FCSLOVACKO.COM
24.03.2024, neděle, 17:11
Výjezd do Hradce
10.03.2024, neděle, 11:12
Svědíkovi chyběly emoce: Lidé ...
09.03.2024, sobota, 18:36
Slovácku to doma nejde, na jař...
 
Více na fcslovacko.com
© 2008 Copyright fanaticos.cz & eLucky
FCSlovacko.com - FCSlovacko.cz - Fanshop - FanaticosFCS - FCS - ženy
FOTO J.A.M. - Chraňme zeleň! - Úklidovka UH - Zvířecí nebe