Jméno:   Heslo:  
registrace
  
 
home   o fanaticos

Rozhovor s fanouškem Slávie

úterý, 25.08.2009 11:58
images/clanky/slavia005.jpg

Čeká nás velmi atraktivní výjezd do Prahy na nový Eden a tak přicházím s rozhovorem a přiblížením tohoto soupeře po stránce fans a ultras. Určitě jste zaregistrovali, že Slávie se v poslední době zvedla jak po support stránce tak po ultras stránce, nemalou zásluhu má na tom i dnešní zpovídaný 20 letý Strašák, který dělá ve Slávii support leadra. Určitě nás čeká na Slávii skvělá atmosféra a také si můžeme vyzkoušet naše síly, proti silnému soupeři. Nebudeme to mít proti mnohopočetnějšímu soupeři Slávie vůbec jednoduché, ale přesto věřím, že nezklameme a na Slávii předvedeme náš minimálně standartní výkon. Nyní už k rozhovoru:

Podobné články

Věk, přezdívka, jak dlouho chodíš na fotbal, jsi ultras/hooligans/klasický fanoušek ?
Je mi 20 let, na fotbal chodím od malička, kdy mě bral ještě do starého Edenu táta, ale aktivně fandit chodím od roku 2001, kdy jsem šel poprvé do „kotle“ na Strahov. I když v té době se tomu říkat kotel ještě moc nedalo.

Jak vnímáš návrat Slovácka do první ligy ?
Z těch klubů, co mohli postoupit je to lepší varianta. Postoupit nějaký klub bez fanoušků, je to o ničem, takhle přibude dalšího soupeře v hledišti.

Kolik očekáváš fans Slovácka na vašem stadionu v pondělí?
Na minulý pohárový zápas jich dorazilo poměrně dost, poprvé vyjeli do nového Edenu a jelikož hráli druhou ligu, byl to pro ně výjezd roku. Teď jich v pondělí tolik nečekám, počítám něco kolem 150.

Chodíš do kotle? Jakou tam máš funkci a jak ses k ní dostal ?
Občas do kotle zajdu, no.  Mojí funkcí je support leader, kdy na domácích zápasech pomocí audio systému a na výjezdech pomocí megafonu řídím podporu a starám se o to, aby se organizovaně fandilo po celých 90 minut. Dostal jsem se k tomu tak, že na Slavii to v době, kdy jsem začínal, moc nefungovalo, tak jsem si prostě vzal megafon a zkusil to s pár dalšími lidmi zvednout. Zůstalo mi to a letos je to pátá sezóna.

Kdo u vás vymýšlí chorály ?
Tak většinu já, občas přijde i někdo další s nějakým nápadem, ale není toho moc. Nerad si do toho nechávám mluvit, takže ve většině případů já.

A kolik lidí se stará o choreo a kdo jej vymýšlí?
Přechodem do Edenu se změnilo spoustu věcí, počet lidí se značně zvednul a tím se musela změnit i organizace a podobně. Té práce je najednou o dost víc, proto jsme si rozdělili, řekněme, funkce. Někdo se stará o finance, další o vymýšlení choreografií, další o podporu, jiní zase o bubny. Jsou tu lidé, kteří chodí déle a každý má na starosti něco, pak jsou tu mladší kluci, kteří prostě pomáhají. Samozřejmě to není striktní, že kdo se stará o buben, nemůže vymyslet choreografii, v tom si samozřejmě pomáháme a občas dělají všichni všechno. Jinak se nás schází na přípravu také podle zápasu, ale v poslední době vždy kolem 30-50, na derby nás bylo tuším přes 80.

Jak se ti zdá Slovácko po ultras stránce a co se supportu týče?
Na to, že se jedná o menší město a menší klub je na tom s podporou ultrafanoušků opravdu dobře. Některé choreografie jsou pěkně propracované, ale občas třeba bez pointy. I když to ty naše taky.  Support je určitě kvalitní, je vidět inspirace v zahraničí a je tomu jenom dobře. Zdravá konkurence může naší fanouškovské scéně jenom pomoc, protože ta se stále více propadá.

Byl jsi někdy v UH na zápase, jak se ti u nás líbilo?
Na zápase v UH jsem byl, ale už je to dost dávno. Poslední prvoligové utkání Slovácka proti Slavii jsem bohužel nestihnul, byl to tu sezonu jediný výjezd, který jsem vynechal. Ve druhé lize nic a loni jsme na pohár také nevyjeli, protože jsme se připravovali na důležitější utkání v lize. Omluva to není, ale loni vynechat tento zápas bylo nejmenší nutné zlo. Hodnotit, jak se mi tam tedy líbilo nebudu, je to přeci jen dlouhá doba, vím, že stadion byl poměrně dobrý, akustika také, ale to se ještě na Slovácku tolik nefandilo. Letos v lize však do UH určitě zavítáme.

Jaký výsledek společného utkání očekáváš?
Jsme Slavia, nic jiného než výhru neberu.

Jak vnímáte SynotTip u vás na stadioně ?
Jako nutné zlo. Na našem stadionu by měly zářit naše vlajky, naše znaky a ne znaky Synotu. To jsou však naše interní problémy a záležitosti. Všude, bohužel, hrají roli peníze a ne jinak je tomu v tomhle případě. Ale je nám to u prdele, stejně našemu stadionu nikdo neřekne jinak, než EDEN!

Díky za rozhovor

Vytaženo ze serveru hooligans.cz:

DOMÁCÍ KOTEL - Severní tribuna domácího stadionu v Edenu čítá v rozmezí 2500 - 4000 aktivně fandících fanoušků. Při domácích zápasech jsou používány stovky vlajek na tyčích, představují se nejrůznější choreografie a do fandění se často připojují i ostatní tribuny. Domácí kotel je organizován ze stupínku audio reprosoustavou a je kvalitně organizován po 90 minut utkání.

VÝJEZDY - Naše počty se v posledních čtyřech sezónách velice zvedly. Na výjezdy po Čechách většinou vyráží od 400 do 2000 slávistů. Na Moravu jsou již počty slabší a pohybují se kolem 200 až 400 hlav, kdy jen do Ostravy zavítá málokdy skupina čítající více než 100 osob. Jako dopravu většinou volíme vlak, častokrát vyjedeme také auty a autobusy.

DRUŽBY - Nejstarší a také jedinou družbou je od roku 2000 družba s Polským Górnikem Walbrzych, kdy se zejména ze začátku jednalo spíše o družbu chuligánskou. Nyní družba funguje nejen mezi chuligány, ale i Ultras a normálními fanoušky.

SKUPINY - Mezi skupiny chuligánské patří hlavně tradiční skupiny Youngsters, Red white supporters, Brigate 97. Ultras skupin je podstatně méně a jako hlavní lze považovat skupinu Ultras Slavia ve které figurují zejména hlavní postavy slávistické Ultras scény a dále pak mladí Gang Of Slavia Ultras, kteří však s Ultras Slavia velmi úzce spolupracují a jsou spíš její součástí.

autor: Strašák, Srpen 2009

Video:



 


 

 

Pár letošních fotek ULTRAS Slávia :



Fanaticos M.



Share |
Jméno Heslo
text
  • Pan Puk - 25.08.2009, úterý, 18:02

    Pekny rozhovor. Myslim si,ze diky Slavii (jak stadionu, tak supportu) se situace na nasich stadionech zacina lepsit. Napr. odstraneni zabran na Letne je toho dukazem. Je to signal pro ostatni sefiky klubu ze fotbal ma byt bez zabran a co nejvice prizpusoben divakum. Cesta supporteru jakou se vydala Slavie a potazmo i Slovacko je jedina mozna. Brat fotbal jako zabavu, probudit fandeni na ostatnich castech stadionu a uzivat si zapasu. Uz se tesim na Slavku u nas. A doufam ze v lepsich poctech nez na pohar.

Další články:
27.12.2010, pondělí, 17:36 - Máte vlastní fotky? Přidejte je na web! - UPRAVENO!
22.09.2009, úterý, 12:08 - Nedělní pohodička v Budějovicích za bod
16.09.2009, středa, 15:22 - Rozhovor s fanouškem Českých Budějovic
16.09.2009, středa, 11:36 - Jirka si odvezl všechny body
11.09.2009, pátek, 13:50 - Fanzine Fanaticos - základní informace
VIDEA
Další články
Report ze zápasu s Teplicemi a Budějovicemi 23.03.2015, pondělí, 20:00  
  Report ze zápasu s Teplicemi a Budějovicemi
Nové nálepky Slovácko Fanaticos s Garfieldem 31.05.2010, pondělí, 19:02  
  Nové nálepky Slovácko Fanaticos s Garfieldem
Jednotní zesílíme, rozložení padnem. 16.05.2011, pondělí, 22:51  
  Jednotní zesílíme, rozložení padnem.
BLOG FANOUŠKŮ
1. FC Slovácko získalo významn... 30.10.2020, pátek, 11:02  
  1. FC Slovácko získalo významn...
Slovácko výrazně posiluje aneb... 01.04.2018, neděle, 13:44  
  Slovácko výrazně posiluje aneb...
přidej vlastní článek
DISKUSE
05.11.2020, čtvrtek, 16:42 - Šovkovskij
Děkuji, za pozitvní (komentáře), jsem velice rád!:-)
02.11.2020, pondělí, 20:29 - Rado
vtipný aprílový článek od bloggera
31.10.2020, sobota, 08:16 - brouček
super
06.08.2020, čtvrtek, 07:01 - riedlss
Kolja: http://www.fcslovacko.cz/clanek/informace-k-prodeji-permanentek/7779.html
06.08.2020, čtvrtek, 05:46 - Kolja
Zdarec chci se optat bude prosím ještě možnost vyměnit permanentku b3 diky za odpoved
všechny komentáře
SUPPORTERS.CZ
http://www.supporters.cz/
FOTOGALERIE
Fanaticos Cup 2016

Invaze do Ševcova!
FCS - Plzeň
Invaze do Brna
kompletní fotogalerie
FCSLOVACKO.CZ
05.08.2021, čtvrtek, 11:21
Petržela: V Plzni musíme být produktivně...
02.08.2021, pondělí, 18:41
VIDEO: Michal Kohút nejen k vítězné tref...
02.08.2021, pondělí, 08:00
VIDEO: Jan Kalabiška po zápase s Dynamem
 
Více na fcslovacko.cz
FCSLOVACKO.COM
před 4 hodinami
Konec Kadlece ve Slovácku: Pro...
před 4 hodinami
Slovácko chystá překvapení. Po...
včera, 12:02
Éra je u konce. Slovácko se př...
 
Více na fcslovacko.com
© 2008 Copyright fanaticos.cz & eLucky
FCSlovacko.com - FCSlovacko.cz - Fanshop - FanaticosFCS - FCS - ženy
FOTO J.A.M. - Chraňme zeleň! - Úklidovka UH - Zvířecí nebe